Een BBL opleiding is een opleiding waar je leren en werken combineert. BBL vacatures zijn te vinden door op Google het keyword “BBL vacatures” in te typen. Via de diverse opleidingsinstituten, werkgevers en uitzendbureaus worden vele BBL vacatures aangeboden.

Binnen de diverse BBL-opleidingen zijn weer vele richtingen te volgen, bijvoorbeeld de bbl opleiding tot verpleegkundige, bbl opleiding tot beveiliger of bbl opleiding kraamzorg. Voor iedereen die op dit niveau wil leren en werken, is er wel een passende opleiding te vinden.

Stage lopen

Als vooropleiding voor het volgen van een BBL-opleiding is het nodig een VMBO-kaderopleiding te hebben gevolgd of de VMBO-theoretische leerweg. Afhankelijk van het profiel, sluiten de BBL-vacatures daar bij aan. Dus zoek een opleiding en vacature die bij je profiel aansluit. Als je bijvoorbeeld het profiel verzorging hebt gevolgd, dan sluit dat aan bij de opleiding tot verpleegkundige. Heb je het profiel economie gevolgd, dan sluit dat niet aan. Voor het volgen van een BBL-opleiding moet je zelf een stageplaats hebben gevonden. Als je geen stageplaats binnen een leerbedrijf hebt, dan kun je de opleiding niet aan de opleiding beginnen.

Stagebedrijf zoeken

Om een stagebedrijf te vinden waar je het praktijkgedeelte van de BBL-opleiding kunt uitvoeren, kun je dus kijken op de diverse sites van uitzendbureaus, werkgevers en opleidingsinstituten. Hierna schrijf je een sollicitatiebrief. Als je een extra goede indruk wilt maken, maak je eerst telefonisch contact met de werkgever: je valt dan meer op dan een sollicitant die niet heeft gebeld.

Natuurlijk is dat spannend om dat te doen, vooral als je hier nog niet veel ervaring in hebt. Stel je tijdens het telefoongesprek voor, vertel wie je bent en wat je wilt doen binnen het bedrijf. Schrijf daarna een nette brief zonder spelfouten met een bijgesloten curriculum Vitae. Het is belangrijk om in de brief duidelijk uit te leggen waarom juist jij gekozen moet worden uit de sollicitanten, wat jou bijzonder maakt en waarom je binnen dit bedrijf wilt werken.