Ben jij al bekend met een vacature site? Je kunt er vaak meer mee behalen dan je in eerste instantie gedacht had. Niet alleen vind je hier namelijk alle sectoren waarin je kunt gaan werken, maar vaak kunnen werkgevers jou ook vinden op basis van een CV. Een van de websites waar je jouw CV op kunt gaan plaatsen is Jobcatcher. Omdat er veel vanaf hangt, is het wel altijd verstandig om te weten hoe je hier het beste gebruik van kunt maken. Onderstaande informatie legt jou daarom uit wat je allemaal kunt doen.

Alle vacatures gebundeld met een vacature site

Een vacature site bundelt de verschillende vacatures samen, zodat het voor werkzoekenden veel eenvoudiger wordt om een nieuwe baan te krijgen. Je hebt in vrijwel iedere sector een aantal vacatures staan, waarbij je zowel fulltime als parttime aan de slag zou kunnen gaan. Hierdoor heb je veel mogelijkheden en kun je vaak solliciteren op de banen naar keuze. Het solliciteren wordt jou zo veel eenvoudiger gemaakt en het kan je ook veel kostbare tijd besparen. Tijd die je uiteindelijk beter kunt steken in de voorbereidingen van een sollicitatiegesprek.

Alle gegevens handmatig invoeren voor meer snelheid

Zodra je op een vacature site terecht komt, moet je ervoor zorgen dat je jouw gegevens invult. Er worden een aantal basisgegevens gevraagd, zodat je jezelf kenbaar maakt. Ook kun je jouw CV invullen. Het invullen van jouw CV kan handmatig gebeuren, maar het kan ook door een document te downloaden. Je hebt hiermee het account aangemaakt, waardoor solliciteren een stuk eenvoudiger wordt. Je wilt immers niet iedere keer weer opnieuw de gegevens invullen als je een nieuwe sollicitatie verstuurt en dit kun je voorkomen door op voorhand al tijd te hebben genomen voor jouw gegevens.

Filters inschakelen

Daarna kun je verschillende filters aanzetten op de vacature site. Je hebt hiervoor als eerste de mogelijkheid om bepaalde sectoren aan en uit te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld alleen kijken naar administratie, maar ook naar ICT of juist juridisch. Daarna kun je nog bepalen of je fulltime aan de slag wilt gaan of parttime. Ook weekendbanen en avondwerk kunnen getoond worden voor jouw zoektocht. Je hoeft niet lang te scrollen en ziet alleen de vacatures die aansluiten bij jouw wensen. Je kunt dan naar de verschillende omschrijvingen gaan kijken en direct op de knop drukken voor een snelle sollicitatie.

Snelle sollicitaties voor een groter succes

Op een vacature site kun je op verschillende sollicitaties in een korte tijd uitvoeren. Je hoeft niet meer naar verschillende plekken toe en de motivatiebrief is in een aparte sectie in te voeren. Doordat je de gegevens op voorhand al ingevoerd hebt, worden deze automatisch meegestuurd. Binnen een uur heb je bij meerdere bedrijven gesolliciteerd en hoef je alleen nog maar te wachten tot je reactie hebt. Daarna is het een kwestie van voorbereiden op de gesprekken, zodat je een goede indruk kunt achterlaten op jouw toekomstige werkgever en de andere werknemers.